BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanımız İsmail Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

23 Nisan 1920’de kurulan TBMM’nin tarihimizde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkanımız Gündoğdu, mesajında şunları kaydetti:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması istiklal mücadelesinde dönüm noktası olmuş, aziz milletimiz egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Büyük Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletimizden aldığı güç ile istiklal mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu kapsamda 23 Nisan 1920 tarihi şanlı milletimizin en önemli günlerinden birisi olmanın yanında milletimizin her zaman en büyük zorluklara karşı koyabileceğinin, her güçlüyü şerefli mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir.

Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı aldığımız önlemler nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir arada kutlayamıyor olmanın hüznünü yaşasakta, inanıyoruz ki bugünler geçecek ve bizler sağlıklı, mutlu günlerde yeniden bir arada coşkuyla kutlayacağımız nice 23 Nisanlarda buluşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle, şükranla yad ediyorum. Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin daim olması dileğiyle tüm çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm dünya çocuklara sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.